пʼятницю, 16 грудня 2011 р.

Легенди про квіти. Підсніжник.


Квітка надії
Масове цвітіння підсніжника — воістину захоплю­юче видовище. Здається, ґрунт у весняному лісі при­критий якоюсь такою мереживною білою скатертиною, зітканою з  безлічі дзвоникоподібних  сніжно-білих квіточок. Ці чарівні прекрасні квіточки — справжні посланці зеленокосої весни. Вони всім своїм єством повідомляють, що надходить радісна пора пробу­дження природи від зимового сну.
Одна із старовинних легенд говорить, що в той час, коли перші міфічні люди були вигнані з раю, ішов сніг, і Єва дуже замерзла. Щоб її зігріти і пода­ти надію на кращі часи, декілька ажурних сніжинок перетворилися у ніжні квіти підсніжника — провіс­ника тепла, символ сподівання на краще майбутнє. Так вони і лишились у народі символом надії. На­укова назва роду походить від двох грецьких слів, які в перекладі означають «молочно-квітковий». Та­ка назва зумовлена молочно-білим кольором квіток.
Підсніжник перебуває під загрозою і потребує охо­рони. Треба берегти його повсюдно, щоб навесні в наших широколистяних лісах завжди розкривались квіти надії.
                                                                                     Б. Заверуха

Немає коментарів:

Дописати коментар